A nemzetgazdasági miniszter volt a vendégünk

Vendégünk volt Varga Mihály, aki a Pénz7 program keretében tartott előadást diákjainknak a pénzügyek, gazdálkodás témában. A nemzetgazdasági minisztert Kékesné Czinder Gabriella, az Addetur Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola igazgatója és Fóris Johanna, a MEREK igazgatója fogadták.

A teljes hír megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján is Kormánystratégia készül a pénzügyi tudatosság fejlesztésére címmel. 

“Ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek, elengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete – hangsúlyozta Varga Mihály a Pénz7 zárónapján egy fővárosi középiskolában tartott rendhagyó órát követően.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgáló kormánystratégia a tárca irányításával még ebben a félévben elkészül.

Folyamatosan új, egyre bonyolultabb pénzügyi termékek jelennek meg a piacon, ezért az ezzel járó kockázatokat és a pénzügyi környezetet megérteni és megfelelően kezelni szükséges – hangsúlyozta Varga Mihály, megjegyezve, hogy a pénzügyi válság, a devizaalapú hitelek ügye, valamint a brókerbotrányok miatt is elengedhetetlen az általános pénzügyi kultúra fejlesztése. A pénzügyi jártasság erősítése és hozzá kapcsolódó programok kidolgozása sürgető és fontos nemzeti feladat – mutatott rá a szakminiszter.

A magyar kormány ezért tavaly ősszel a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégia kidolgozása mellett döntött, amely a nemzetgazdasági tárca irányításával készül, és még a nyár előtt a kabinet asztalára kerül – tájékoztatott Varga Mihály.

A Pénz7 programja bekerült az idei tanév rendjébe, és a pénzügyi alapismeretek mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére gazdálkodási-vállalkozói témával is bővült – emelte ki a miniszter.

Varga Mihály a Budapest II. kerületében található Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola végzős diákjainak tartott órán pénzügyi alapismeretekről és a vállalkozásindítás lehetőségeiről is beszélt. A nemzetgazdasági miniszter a Pénz7-et sikeres eseménynek tartja, hiszen országszerte több mint 1100 iskola jelentkezett a programra, a mintegy 11 ezer tanórán résztvevő diákok száma pedig meghaladja a 160 ezret.”

forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium (itt megtekinthető)

A képek forrása Varga Mihály hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/?fref=ts

varga9varga3varga7varga8varga6varga5Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.