Vakációóó!!!

Az év vége közeledtével, május – júniusban a szórakoztató, kulturális és sportos programok felszaporodnak az Addeturban. Egymást érik a kirándulások és az iskolában szervezett kikapcsolódási lehetőségek. Ennek mindenki – felnőttek és diákok egyaránt – örül, hiszen ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek a kikapcsolódásra, szórakozásra, energiagyűjtésre – amire bizony az év végi hajrában már igen csak nagy a szükség. Küszöbön az érettségik, jönnek a vizsgák, a záró dolgozatok – szükség van a feltöltődésre.

A számos programot képtelenség lenne leírni, ezért csak egy párat elevenítünk fel. Idén is részt vettünk a Winner’s Day-en, melynek keretében fogyatékkal élő diákjaink angolszász sportokat próbálhattak ki. Az addeturos diákok 4 csapattal indultak, és a pontversenyben a 2. helyet szerezték meg – nemcsak dicsőséget, hanem egy 50 ezer forintos Decathlon utalványt nyerve!

A szokásos barlangászás sem maradhatott el. Az MKBT Szakosztály Verocs csapata már több éve szervez különböző sérültséggel rendelkező gyerekeknek élményterápiás barlangtúrákat. Év közben havonta 1-2 alkalommal járunk, év végére szoktak szervezni egész hétvégés túrákat: idén volt egy májusban és júniusban is. Voltunk Jósvafőn, ellátogattunk a Baradla-barlangba és a Béke-barlangba is.

Fotók a barlanglátogatásról

Tartottunk zenenapot az Addeturban és sportnapot szomszédainkkal, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolával, mely közös rendezvény mindenki örömét szolgálta. Sportoltunk, játszottunk, nevettünk. Szerencsére az időjárás mellénk állt, volt boccia, ability (kerekesszékes akadálypálya).

Facebookos oldalunkon lévő fotók a “kodályosokkal”

Végzős szakiskolásaink (II/10.) két napot is üzemlátogatással egybekötött kirándulással töltöttek el a Motiváció Alapítvány támogatásával és jóvoltából. Meglátogatták a Vodafone törökbálinti logisztikai központját, a Kocka Csoki Manufaktúrát és a Khell Food-ot.

Fotók az üzemlátogatásról

A pontot az i-re az utolsó tanítási nap programja tette fel, amely már hagyományosan sportnap. Idén vízi csatával enyhítettünk a kánikulán, majd a tanár – diák focimeccs zárta méltón a tanévet. A sok program után – közben „már csak” annyi dolga volt diákjainknak, tanároknak, kollégáknak, hogy sikeresen helyt álljanak az év végi hajrában! Érettségizőink, szakvizsgázóink eredménye önmagáért beszél, megérdemelt a nyári pihenés, kikapcsolódás!

Fotók az utolsó tanítási naprólHozzászólás jelenleg nem lehetséges.