Generali Szimba pályázat

A Generali a Biztonságért Alapítványtól a Szimba intézményi pályázat 2016-on 150 ezer forintot nyertünk, melyből új korlát lesz az iskola kapujától a bejáratáig.

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolában immár közel negyedszázada folyik egyedülállóan inkluzív oktató-nevelő tevékenység Magyarországon. Diákjaink egy harmada mozgássérült, egy harmada látás-, hallássérült, integráltan oktatható autista, valamint egyéb SNI tanuló. Iskolánk a fiatalok integrációja mellett tehetséggondozó tevékenysége okán is ismert, s elismert középfokú oktatási intézmény, ahová több egyetem, főiskola, s érettségi utáni szakképzéssel foglalkozó intézmény küldi szakmai gyakorlatra hallgatóit. Ahhoz, hogy az egészséges, s a valamilyen sérültséggel élő fiatalokat képesek legyünk együttnevelni, elengedhetetlenül szükséges intézményünk fizikai, pedagógiai és lelki értelemben vett teljes akadálymentessége.

Az elnyert összegből az egyébként akadálymentes épületünk udvarát fogjuk biztonságosabbá tenni oly módon, hogy felállítunk egy a kaputól az iskola főbejáratáig vezető korlátot. A korlát elhelyezésével azt szeretnénk elérni, hogy azon tanulóink, akik bár mozgásukban korlátozottak, de nem kerekesszékkel közlekednek, a jelenleginél biztonságosabban tudják megközelíteni az Addetur bejáratát. Jelenleg ugyanis az egyébként igen kis dőlésszögű rámpa mellett a rászorulóknak nincs lehetőségük kapaszkodásra.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.