Rendhagyó Fizika Óra

Az Addetur Baptista Gimnázium , Technikum és Szakiskola 10.a és 11.i osztályos tanulói látogatást tettek a Paksi Atomerőmű látogató központjába 2021. december 1-én.

Hazánk egyetlen ipari méretű nukleáris létesítménye a kezdetektől a nyitottság politikáját folytatja. Betekintést kaphattak diákjaink az atomerőmű működésének , a villamos energia előállításának és annak a háztartásokba jutó folyamat mechanizmusába.

Megnéztük az Atomenergetikai Múzeum állandó és időszakos kiállításait , illetve abban a szerencsés helyzetben volt részünk , hogy testközelből a IV. Blokk üzemi területére is be tudtunk jutni.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hosszú távú és biztonságos üzemeltetését a felkészült személyzet garantálja. Ezért a megfelelő szakember utánpótlásának biztosítása központi kérdés. A Paksi Atomerőmű Zrt. saját oktatási és infrastruktúrát tart fenn. Itt működtetik az energetikai szakképzés egyedülálló, országos központját.

Felelős vállalatként olyan kezdeményezéseket, fejlesztéseket , projekteket támogatnak , amelyek értékeket ápolnak vagy teremtenek , közcélúak , illetve minőségi módon valósítják meg céljaikat.

A Paksi Atomerőmű jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében – ösztönző rendszerén keresztül , szociális és jóléti juttatásain, oktatási és képzési programjain keresztül folyamatosan megteremtse a biztonságos , hatékony és minőségi munkavégzés feltételeit , kedvezően befolyásolva a munkavégző képesség , az eredményes és sikeres munkavégzést.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.